Καταγγελίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

«Καταγγελίες για μείωση της αποζημίωσης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) των Δωδεκανήσων», φέρνει στη Βουλή με Ερώτησή του στον υπουργό Ναυτιλίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Κύριε υπουργέ,
Όπως ενημερωθήκαμε από Δωδεκάνησα, πέρα από τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τώρα παρατηρείται και μείωση στα επιστρεφόμενα ποσά. Επί παραδείγματι, σε ταυτοποιημένα εισιτήρια από/προς Ρόδο, με αναλυτική κατάσταση από το Μ.Ι. για επιστροφή χρημάτων 361,68€ για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, αίφνης παρατηρήθηκε στη λίστα με τις επιστροφές, μειωμένα ποσά σε όλα τα εισιτήρια και συνολικό ποσό 294,06€.

Τα πλαφόν σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Μ.Ι. για κάποιες βασικές γραμμές από Ρόδο είναι τα εξής: Ρόδος – Αθήνα (αεροπλάνο) 43,97€, Ρόδος – Θεσσαλονίκη (αεροπλάνο) 64,32€, Ρόδος – Κως (πλοίο) 11,73€, Ρόδος – Κάλυμνος (πλοίο) 14,80€, Ρόδος – Λέρος (πλοίο) 18,23€, Ρόδος – Πάτμος (πλοίο) 20,04€, Ρόδος – Κάρπαθος (πλοίο) 14,98€, Ρόδος – Καστελλόριζο 12,64€, Ρόδος – Σύμη 4,5€. Για οποιοδήποτε ποσό άνω των πλαφόν πληρώνεσαι τη διαφορά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
Προτίθεστε, όπως μας ενημερώσετε, βάσει ποιας απόφασης περικόπτονται τα ποσά της αποζημίωσης του Μ.Ι., όπως στο παράδειγμα της επιστροφής των χρημάτων από 361,68 € σε 296,04€;»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καταγγελίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ