Κως: Προσωρινές υποστυλώσεις στο Κάστρο της Νερατζιάς

Στο στάδιο των ‘’προσωρινών’’ υποστυλώσεων οι οποίες όμως έχουν χαρακτηριστικά ημιμόνιμης κατασκευής, σύμφωνα με δηλώσεις μηχανικών στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης του Κάστρου της Νερατζιάς προϋπολογισμού 2.437.000 ευρώ ,το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του 2017.

Επιχειρηματίες της περιοχής αναρωτιούνται, απευθυνόμενοι στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, αν αυτή την εικόνα με τις τσιμεντένιες βάσεις και τα μεταλλικά αντιστηρίγματα θα αντικρίζουν οι επισκέπτες του μνημείου τη τουριστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξι χρόνια από τον σεισμό του 2017 και τα μνημεία της Κω δεν έχουν αποκατασταθεί παρότι έχουν δεσμευτεί 7.608.600 ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή ,σύμφωνα με το Διαύγεια το Υπουργείο Πολιτισμού δαπανά το ποσόν των 23.547.60 ευρώ για την αγορά τρακτέρ αποκλειστικά όπως αναγράφεται για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων μνημείων. Ένα μηχάνημα το οποίο όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ουδέποτε ήρθε στο παράρτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω.

Απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες οι Συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανησου

Εντωμεταξύ απλήρωτοι παραμένουν από τον Δεκέμβριο οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι και εργατοτεχνίτες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου που εργάζονται στο έργο αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού στη θέση ‘’Σφαγεία ‘’και στο έργο που εκτελείται στη περιοχή ‘’Μαύρικες’’ στη Κω.

‘’Ζητάμε το αυτονόητο από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι εργαζόμενοι να πληρώνονται για τον μήνα που δούλεψαν και να παίρνουν το μισθό που τους αναλογεί χωρίς καθυστερήσεις στην έναρξη της μισθοδοσίας τους, χωρίς διακοπές, χωρίς κωλύματα όταν μπαίνει το νέο έτος και ο νέος προϋπολογισμός” δηλώνουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/notio_aigaio/kos-prosorines-ypostyloseis-sto-kastro-tis-neratzias/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ