Στους 15 μήνες φτάνει η καθυστέρηση πληρωμών εισιτηρίων στους δικαιούχους νησιώτες του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Σε αναμονή, βρίσκονται χιλιάδες κάτοικοι νησιών της Δωδεκανήσου ,δικαιούχοι του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, καθώς βλέπουν ότι η καταβολή του καθυστερεί, για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που έχουν εκδοθεί και χρησιμοποιηθεί από την 1η Φεβρουαρίου 2023 και μετά.

Ήδη βρίσκονται σε εκκρεμότητα εισιτήρια, που συμπληρώνουν 15 μήνες από τότε που χρησιμοποιήθηκαν.

Η τελευταία φορά που κατέβαλε χρήματα για το μεταφορικό ισοδύναμο στους δικαιούχους, το Υπουργείο Ναυτιλίας, ήταν τα μέσα Φεβρουαρίου 2024 και αφορούσε εξόφληση εισιτηρίων του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του προηγούμενου χρόνου 2023. Συγκεκριμένα διατέθηκε το ποσό τριών εκατομμυρίων οχτακοσίων τριάντα εννιά χιλιάδων και δεκαεννέα ευρώ (3.839.019 €) για την καταβολή του Aντισταθμίσματος Nησιωτικού Kόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) σε 69.176 ωφελούμενες μονάδες (επιβάτες) του Μεταφορικού Ισοδύναμου, για το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2023 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2023, για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά ταξίδια.

Μέχρι τώρα καμία ενημέρωση, για το πότε θα γίνουν πληρωμές στους δικαιούχους, για τους 11 μήνες 2023 (Από 1 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023) συν του 4 μήνες του 2024.

Σε ερώτηση τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,που την υπογράφουν 6 βουλευτές της Νέας Αριστεράς, σημειώνεται ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου, είτε αφορούν φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις, εξακολουθούν να αποτελούν πλέον πάγια κυβερνητική πολιτική, σε σημείο που το εμβληματικό αυτό μέτρο υπέρ της νησιωτικότητας, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 2018, να οδηγείται βαθμιαία στην πλήρη απαξίωση, με ευθύνη της κυβέρνησης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ