ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Ο Δήμος Κω «έχασε» τουλάχιστον 10 νέες θέσεις εργασίας στη Δημοτική Αστυνομία.

Γράφει ο Παναγιώτης Ζουζούνης…

Στις 16 Ιανουαρίου 2023 είχαμε αναδείξει το θέμα της από το Υπουργείο Εσωτερικών νέας προκήρυξης πέραν των 1000 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Κω φέρεται να εδικαιούτο 10 έως 12 νέες θέσεις δημοτικών αστυνόμων.

Μπορείτε να δείτε το θέμα που είχαμε αναδείξει τότε, πατώντας εδώ >>>  Δώδεκα (12) νέοι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην Κω;;; (ΦΩΤΟ) | Έκφραση 97

Είχαμε μάλιστα «προειδοποιήσει» ότι ο Δήμος Κω χρειάζεται να προχωρήσει σε κάποιες διαδικαστικές ενέργειες προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει τις νέες αυτές θέσεις κάτι το οποίο προφανώς και δεν έγινε.

Δυόμισι μήνες μετά επανερχόμαστε με την καταληκτική έγκριση για την πλήρωση των θέσεων και βεβαίως το αποτέλεσμα δεν μας προξενεί καμία έκπληξη.

 

Ο Δήμος Κω βρίσκεται ΕΚΤΟΣ της λίστας των Δήμων που θα «πάρουν» νέες θέσεις Δημοτικών Αστυνομικών.

Σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που μαστίζεται από επαγγελματική αβεβαιότητα, ο Δήμος Κω μπορούσε να προσφέρει 10-12 νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας σε «Κωτάκια» επιδεικνύοντας αν θέλετε κι ένα επιπλέον κοινωνικό πρόσωπο ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ !

Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτού του είδους τις παλινωδίες αφενός μεν στερούν την εργασία από νέους συμπολίτες μας, αφετέρου δε συμβάλλουν στην περαιτέρω εξουθένωση των υπαρχόντων δημοτικών αστυνόμων οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα» μέσα σε συνθήκες διαρκούς αυξανόμενης επισκεψιμότητας; Μάλλον όχι !

Δεν αντιλαμβάνονται οτι με το να μην τηρούν τις βασικές προγραμματικές τους δεσμεύσεις, το μόνο που κερδίζουν είναι να απογοητεύουν την τοπική κοινωνία ;;;

Ακολουθεί απόσπασμα απ’ το πρόγραμμα της  Παράταξης της Δημοτικής Αρχής “Ισχυρή Κως” που αναφέρεται συγκεκριμένα στην ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Μετά από τη διοίκηση 3,5 και πλέον ετών του Δήμου, οι δικαιολογίες για τις ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Μια συγνώμη απ’ τα «Κωτάκια» θα ήταν μια καλή αρχή.

Ευχή όλων αποτελεί ο Δήμος Κω να προχωρήσει κάποια στιγμή στις απαιτούμενες αλλαγές στον εσωτερικό του κανονισμό ώστε να μη χαθεί ΚΑΙ η επόμενη προκήρυξη, όποτε κι αν αυτή δημοσιοποιηθεί.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

3 Απαντήσεις

  1. Δεν έχουν άλλο περιθώριο προσλήψεων η Κως, έχουν εξαντληθεί το όριο προσλήψεων μάλλον δεν έχουν δυνατότητα ?

  2. Μπράβο στην έκφραση που είναι το μόνο ράδιο που κάνει έρευνα και ενειμερώνει χωρίς χάδια και σάλλια

  3. Τήλος Συμη Καλυμνος Λέρος Αστυπάλαια Πατμος. Πως γίνεται να πήραν αυτά τα νησιά και εμείς. Κάποιο λάθος έγινε Δήμαρχε η κάτι άλλο παίζεται…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ