ΔΗΜΟΣ ΚΩ: Μετά το “Amber Alert” του Λονδίνου, στο ”άρον-άρον” για Ουτρέχτη και Βερολίνο. (VIDEOS)

 

Γράφει ο Παναγιώτης Ζουζούνης.

Mετά τη αποτυχία όσον αφορά τη μη συμμετοχή της Κω στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου «WTM2022», πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στη Δημοτική Αρχή το φέρουν βαρέως.

Όχι τόσο για τη μη συμμετοχή της Κω στη «WTM2022» αυτή καθ’ αυτή, όσο για τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχαμε και οι οποίοι θα μπορούσαν άνετα να απασχολήσουν την θεματολογία σατυρικών εκπομπών.

Ενοχλημένοι αφενός μεν με το «φιάσκο το Λονδίνου», αφετέρου δε με την έντονη δημόσια κατακραυγή που δέχθηκαν, οι Υπεύθυνοι του Τουρισμού του Δήμου Κω, προσανατολίζονται ήδη στην άρον-άρον και express συμμετοχή της Κω στα επικείμενα μεγάλα τουριστικά events με μία και μοναδική μύχια επιθυμία…

…Την με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος, με κάθε δυνατή διαδικασία, συμμετοχή της Κω με φυσική παρουσία, έστω και μόνοι μας, έστω κι ανεξάρτητα απ’ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις επικείμενες Τουριστικές Εκθέσεις της «VAKANTIEBEURS» της Ουτρέχτης και «ITB Berlin 2023» του Βερολίνου, 11-15/01/2023 και 07-09/03/2023 αντίστοιχα.

Σήμερα έλαβε χώρα συνάντηση του Δημάρχου Κω με το  ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων με θέμα συζήτησης την παρουσία μας στις επικείμενες εκθέσεις. Ποιος λείπει όμως απ’ την φωτογραφία;;; Ερώτηση για δυνατούς λύτες. 

Τι έγινε;;; Που είναι η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Βλάχου;;; Γιατί δεν εμφανίζεται στη φωτογραφία;;;

Της κυρίας Βλάχου της έχω διαχρονικά ασκήσει δριμεία κριτική. Στις περισσότερες των περιπτώσεων με δικαίωνε.  Από την 1η ημέρα που ανέλαβε ΚΑΙ τον Τουρισμό μετά τον Πολιτισμό έχει “ακούσει” από εμένα πολλά. Πάντοτε όμως με ευγένεια, με ρεαλισμό, καλοπροαίρετα και με το αίσθημα του δικαίου.

Αυτό που αισθάνομαι οτι συμβαίνει όμως σήμερα με την κ. Βλάχου είναι άδικο. Είναι άδικο ένας άνθρωπος να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το βάρος της αποτυχίας ενός σχεδιασμού που απαιτεί πλήθος καλών και έμπειρων συνεργατών.  Είναι άδικο να σηκώνει μόνη της την μήνη όλων. Καλό είναι να δούμε και αν κάποιος την βοήθησε στην ανάβαση του Τουριστικού Γολγοθά της Κω. Ή ακόμα χειρότερα εάν κάποιος της… έσκαψε και το λάκκο…

Καλό είναι να δούμε ποιοί αποτελούν το επιτελείο της κ. Βλάχου και κατά πόσο έχουν κι εκείνοι μερίδιο ευθύνης.

Στην Ουτρέχτη και στο Βερολίνο πως θα πάμε;;; Μέσω ΕΟΤ ή Αυτόνομα;;; Όχι τίποτε άλλο αλλά όπως βλέπουμε κι απ’ το δημοσιέυμα που ακολουθεί, οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις συγκεριμένες εκθέσεις μέσω ΕΟΤ, έχει λήξει !!!

http://www.gnto.gov.gr/el/%CE%95%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Της… Αναπτυξιακής το… Κάγκελο !!!

Πέρα απ’ την αποτυχία στο θέμα του «Λονδίνου», πέρα από την -δεδομένη εκτιμώ- συμμετοχή μας στις Εκθέσεις της Ουτρέχτης και του Βερολίνου, η ανάγκη για αλλαγή πλεύσης ως προς την προσέγγιση του θέματος «Τουριστικό Προϊόν» του νησιού μας, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Ποιος διαχειρίζεται τον Τουρισμό της Κω όμως; Η Διεύθυνση Τουρισμού της ΚΩΑΝ Α.Ε. ! Και τι συμβαίνει με την ΚΩΑΝ Α.Ε.;;;

Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει η δικαιολογία της ΚΩΑΝ ΑΕ και της Διεύθυνσης Τουρισμού αυτής, ότι ως προμετωπίδα διαχειρίζεται τα πάντα διότι εκ του αποτελέσματος βλέπουμε πως ότι τουριστικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει έως σήμερα, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς.

Όπως π.χ. του Δήμου Αστυπάλαιας ο οποίος κατά δήλωση του Δημάρχου κυρίου Κομηνέα, δεν εξαρτάται απ’ την ΚΩΑΝ ΑΕ και χαράσσει την δική του εξατομικευμένη στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αστυπάλαιας. Το αυτό και για τη Χάλκη. Γι’ αυτό αυτοί οι Δήμοι ήταν απ’ τους «πρώτους» που εμφατικά συμμετείχαν στην WTM2022 του Λονδίνου, όσο η Κως εξέπεμπε Silver Alert.

ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΜΗΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΑΝ ΑΕ:

ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΩΑΝ ΑΕ:

 

ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΑΝ ΑΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:

Αναμένοντας τη λήψη όλων εκείνων των αποφάσεων που χρειάζονται για να αναστραφεί το κλίμα άρδην, πιστεύω ειλικρινά οτι υπάρχουν καλές προθέσεις. Μένει να το δούμε να συμβαίνει. Αλλά για να συμβεί χρειάζεται πρωτίστως αυτοκριτική. Δεν είναι κακό να υπάρξει παραδοχή μιας αποτυχίας. Υγεία είναι. Κακό είναι ο συμβιβασμός και η αποδοχή ενός κατά κοινή ομολογία λανθασμένου μοντέλου διαχείρισης.

 

Φιλικά Πάντα

Παναγιώτης Ζουζούνης

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ