ΚΩΑΝ ΑΕ: Kρανίου Τόπος η Εταιρεία – Παρελθόν και η κυρία Σβύνου ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Παναγιώτης Ζουζούνης…

Άλλη μια ηχηρή παραίτηση απ’ την ΚΩΑΝ ΑΕ ήρθε τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνοντας την γενικότερη αίσθηση οτι κάτι …μυστήριο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Μετά τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας κύριο Ρήγα Μαυροειδή ο οποίος στα τέλη του Οκτώβρη παραιτήθηκε και επισήμως (είχε προηγηθεί άλλη μία απόπειρα παραίτησής του νωρίτερα), σειρά πήρε και η κυρία Κωνσταντίνα Σβύνου η οποία συμμετείχε στο ΔΣ της Εταιρίας, καθώς και στην Διεύθυνση Τουρισμού αυτής, κάνοντας την εικόνα της ΚΩΑΝ να φαντάζει σαν Κατάστημα υπό διάλυση και υπό εκποίηση όλου του εμπορεύματος σε τιμές κόστους !!!


Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης παραίτησης.

Και στην περίπτωση της δραστήριας Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, η παραίτησή της δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Προ τριμήνου η κυρία Σβύνου είχε ξαναεκδηλώσει την επιθυμία της να αποχωρήσει απ’ την ΚΩΑΝ, μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έκφραση97, εξεδήλωσε αυτή της την επιθυμία αρχικά ανεπίσημα στον Δήμαρχο Κω και Πρόεδρο του ΔΣ της Εταιρίας κύριο Νικηταρά, ο οποίος δεδομένης της τότε “φρέσκιας” παραίτησης του κ. Μαυροειδή αλλά και του γενικευμένου κλίματος που επικρατούσε, ζήτησε από την κ. Σβύνου να παραμείνει στη θέση της διαβεβαιώνοντάς την πως σύντομα η κατάσταση στην Εταιρία θα άλλαζε άρδην κι έτσι η κ. Σβύνου υπαναχώρησε και παρέμεινε έστω και υπ’ ατμόν.

Το φιάσκο του Λονδίνου επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Σημείο καμπής στην παραίτηση της κας Σβύνου απ’ την ΚΩΑΝ ΑΕ απετέλεσε το “φιάσκο του Λονδίνου”. Μια υπόθεση που εξέθεσε ανεπανόρθωτα και πλήγωσε επικοινωνιακά την Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή δέχθηκε γι’ αυτόν τον λόγο μια πρωτοφανή κατακραυγή μέσω διαδικτύου και για πρώτη ίσως φορά στην μέχρι σήμερα πορεία της «τa άκουσε» απ’ τους Κώους.

Σύσσωμη η Διεύθυνση και η Επιτροπή Τουρισμού βρέθηκαν στο μάτι του Κυκλώνα λοιπόν, ενώ η αρμόδια Αντιδήμαρχος κυρία Σέβη Βλάχου πήρε πάνω της και ίσως άδικα το αποκλειστικό βάρος της ευθύνης, όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους τελικώς δεν κατέστη δυνατόν να συμμετέχει η Κως στην σπουδαία αυτή έκθεση, οι οποίοι όταν και έγιναν ευρέως γνωστοί σκόρπισαν τη θυμηδία.

Εξετίθετο και προσωπικά η κ. Σβύνου;;;

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές λοιπόν το ότι ενώ η κυρία Σβύνου είχε υπαναχωρήσει στην αρχική της θέληση να παραιτηθεί, η ιστορία του Λονδίνου, ήρθε ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Η κ. Σβύνου ούσα επιτυχημένη πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, καθώς και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ούσα ένα «δυνατό» πρόσωπο στο πανελλήνιο τουριστικό γίγνεσθαι, αλλά και προαλειφόμενη της επικείμενης (;;;) ενεργής συμμετοχής της στα αυτοδιοικητικά κοινά, δεν θα επέτρεπε σε καμμιά των περιπτώσεων να συνεχίσει να συνδέεται το όνομά της στις κατά κοινή ομολογία προβληματικές διαδικασίες της ΚΩΑΝ ΑΕ το τελευταίο διάστημα ως προς την Διαχείριση του Τουρισμού.

Ο διττός χαρακτήρας της παραίτησης της κας Σβύνου.

Η παραίτηση της κυρίας Σβύνου λοιπόν έχει δύο σκέλη. Αφενός μεν αποτελεί πράξη αποδοκιμασίας στις μέχρι σήμερα διαδικασίες που ακολουθούσε η ΚΩΑΝ ΑΕ και η Διεύθυνση Τουρισμού αυτής, αφετέρου δε ήλθε ως ύστατη προσπάθεια προάσπισης της φήμης και του ονόματος της ιδίας της κας Σβύνου, διότι προφανώς και η ίδια διέβλεψε πως ήταν θέμα χρόνου μαζί με την ΚΩΑΝ να συμπαρασύρετο και η ίδια σε μια επικείμενη νέα αποτυχία.

Της παραίτησης το… κάγκελο και με τη βούλα πλέον.

Μετά τον κ. Ρήγα Μαυροειδή, ήρθε και η επίσημη παραίτηση της κυρίας Κωνσταντίνας Σβύνου απ’ την ΚΩΑΝ ΑΕ. Απορίας άξιον είναι λοιπόν εάν η Εταιρία από την οποίαν άπαντες είχαμε τόσα πολλά να περιμένουμε διότι και οι ίδιοι οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει να μας δημιουργήσουν υψηλές προσδοκίες, θα συνεχίσει άραγε να μας εκπλήσσει αρνητικά; Ή μήπως θα επιβεβαιωθούν οι… Κασσάνδρες που κάνουν λόγο και για νέες παραιτήσεις στην ΚΩΑΝ ΑΕ και όχι μόνο;;;

Αναπλήρωση θέσης Γενικού Διευθυντή.

Θυμόμαστε στην προ διμήνου συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δήμαρχος Κω κύριος Νικηταράς, τα όσα δήλωσε για την τότε παραίτηση του Γενικού Διευθυντή κυρίου Μαυροειδή. Όχι τόσο τα όσα αφορούν τους λόγους της παραιτήσεως αυτής καθ’ αυτής, όσο τα όσα αφορούσαν τα της αναπλήρωσης της θέσης που χήρευσε.

Μαθαίνουμε λοιπόν (απετέλεσε και αντικείμενο σχολιασμού απ’ τον Δημοτικό Σύμβουλο του Οράματος κ. Φραγκούλη) οτι προκηρύχθηκε “εν κρυπτώ” η θέση με ημερομηνίες από 22 έως 29 Δεκεμβρίου. Είναι αλήθεια; Εάν ναι, ποιοί εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση; Είναι περισσότεροι του ενός; Γιατί άραγε δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση γι’ αυτό; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει η Κωακή Κοινωνία οτι άρχεται η διαδικασία αναζήτησης νέου Γενικού Διευθυντού;

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Κω μετά την παραίτηση του κ. Μαυροειδή.

Το απόσπασμα της δήλωσης του κ. Φραγκούλη για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΚΩΑΝ ΑΕ.

 

Η Πρόσκληση Υποβολής Υποψηφιοτήτων όπως αναρτήθηκε στις 22/12 στην ιστοσελίδα της ΚΩΑΝ ΑΕ

Ομολογία αποτυχίας εις τον κύβο.

Άραγε η νέα γενιά που συμμετείχε αρχικά στο ΔΣ, που είναι; Οι κυρίες Δρόσου Κρυσταλλένια και Ντινώρη Ελένη και οι κύριοι Βογιατζής Βασίλης και Πικιώνης Πέτρος, νέοι άνθρωποι, επιτυχημένοι στους τομείς τους, που βρίσκονται; Γιατί δεν στηρίζονται ως επιλογές για την θέση του Γενικού Διευθυντού; Πως αξιοποιούνται; Που συμμετέχουν; Η αλήθεια είναι ότι δεν «φαίνονται» κάπου. Μήπως κι εκείνοι παραιτήθηκαν «σιωπηρά» ή τους «παραίτησαν» ;;;

Κρανίου Τόπος το Μέγαρο της Εθνικής Αντιστάσεως.

Ο τελευταίος να …κλείσει την πόρτα του έρημου τελευταία Μεγάρου της ΚΩΑΝ ΑΕ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, με τα σκονισμένα παράθυρα και τις σκισμένες σημαίες.

Ο τελευταίος να …γράψει τους τίτλους τέλους ενός εγχειρήματος στο οποίο ήμασταν πολλοί που με αγνές προθέσεις πιστέψαμε εξ’ αρχής, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί μας εκφρασμένοι φόβοι, για την βέβαιη αποτυχία του σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτο ως έπρεπε ή όπως διατείνονταν οι ιθύνοντες αρχικά.

Μετά τον γενικό διακόπτη λειτουργίας της Εταιρίας που έχει «πέσει» εδώ και ένα τρίμηνο λοιπόν, είναι νομίζω καιρός να κλείσει και ο γενικός διακόπτης του ηλεκτρικού ρεύματος του κτηρίου διότι οι εποχές, πέρα από λιτότητα και σύνεση, επιτάσσουν και την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Φιλικά Πάντα

Παναγιώτης Ζουζούνης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ