ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023: Aπούσα η Κως απ’ την Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου ! (VIDEO)

Γράφει ο Παναγιώτης Ζουζούνης…

Ήταν αρκετές οι φορές που στον Έκφραση97 FM φιλοξενήσαμε ανθρώπους του Τουρισμού, συζητώντας για την στόχευση ενεργειών που απαιτείται για την διαμόφωση όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε να εκτοξευθεί το τουριστικό προϊόν του νησιού  μας.

Ένα προϊόν που όσα στρατηγικά πλεονεκτήματα κι αν έχει, πορεύεται μέχρι στιγμής μόνο του, χωρίς οργανωμένη προσπάθεια, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς ιδιαίτερη στόχευση. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι τα υψηλά φετινά νούμερα, οφείλονται κατά πολύ στην σε πανευρωπαϊκό επίπεδο άρση των μέτρων κατά της πανδημίας και στην εν πολλοίς μαζική επιθυμία των ευρωπαίων πολιτών, επιτέλους να ταξιδέψουν.

Όλοι οι άνθρωποι του Τουρισμού με τους οποίους μιλήσαμε, Πρόεδροι και μέλη Ενώσεων Ξενοδόχων, Πρόεδροι και μέλη ΔΣ Οργανισμών Διαχείρισης Τουριστικών Προορισμών, Επαγγελματίες του χώρου, Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων, Πολιτικά πρόσωπα κτλ με ένα στόμα και με μια φωνή, τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της Κω στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην από τώρα οργάνωση της επόμενης τουριστικής περιόδου μέσα από μια ολιστική οπτική, ικανή να εκτοξεύσει το νησί μας τουριστικά, τόσο σε επίπεδο ποσότητας, όσο και σε ποιότητας που είναι και το τελικό ζητούμενο άλλωστε. 

Ο δρόμος αυτός για την Κω περνά μέσα απ’ την Διεύθυνση Τουρισμού της ΚΩΑΝ ΑΕ. Με την ίδια την ΚΩΑΝ ΑΕ, να μην περνά τελευταία και πολύ καλό φεγγάρι δεδομένης της παραιτήσεως του Γενικού της Διευθυντού, αλλά και δεδομένης της γενικότερης υπολειτουργίας της σε επίπεδο στελέχωσης και κύκλου εργασιών, δικαίως διερωτόμαστε τι μέλλει γενέσθαι και με την ίδια την Αναπτυξιακή Εταιρία αλλά και με την εντός αυτής λειτουργούσα Διεύθυνση Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Κω σε αντίστοιχη προ δεκαημέρου ερώτησή μου για την σημερινή κατάσταση αλλά και το μέλλον της ΚΩΑΝ ΑΕ παρουσιάστηκε καθησυχαστικός.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Σέβη Βλάχου, που φιλοξενήθηκε προ διημέρου τηλεφωνικά στον ραδιοφωνικό “αέρα” του Έκφραση97 FM, μας διαβεβαίωσε οτι η Κως θα συμμετάσχει στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και στην Ουτρέχτη μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Μόνο που …μαθαίνουμε οτι στο Λονδίνο ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ παρότι η Περιφέρεια ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ διότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να εκπροσωπήσει την Κω στην εκεί Έκθεση κι επίσης οτι η Περιφέρεια ΔΕΝ θα συμμετάσχει σε Εκθέσεις, τουλάχιστον όχι όπως μέχρι πρότινος. Άρα η δήλωση της αρμόδιας Αντιδημάρχου κυρίας Βλάχου οτι “θα είμαστε στις Εκθέσεις μαζί με την Περιφέρεια”, πως ερμηνεύεται;;; Που θα είμαστε;;; Εκεί που ΔΕΝ θα είναι η Περιφέρεια;;;

Κατέκτησε το Λονδίνο η Ρόδος! Εντυπωσιακή η παρουσία της Ρόδου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market (WTM) 2022

Κατέκτησε το Λονδίνο η Ρόδος! Εντυπωσιακή η παρουσία της Ρόδου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market (WTM) 2022

 

Ακόμα λοιπον δεν έκλεισε η σεζόν 2022-23 και αντί να πατήσουμε από τώρα το …γκάζι, δυστυχώς βλέπουμε να μένουμε σε “ρυθμούς πανδημίας”, όσον αφορά την συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις και φόρα.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές λοιπόν οτι ο σχεδιασμός της επόμενης τουριστικής σεζόν έχει για την ώρα μπει στον “αυτόματο”. Καταλαβαίνει κανείς οτι ίσως είναι άλλες οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή, αλλά κάποια στιγμή πρέπει ν’ αρχίσουμε να αναμένουμε τις πάνω απ’ τον πήχη πτήσεις της Τουριστικής Διαχείρισης του νησιού μας.

Επίσης μαθαίνουμε οτι… ψήνεται κι άλλη παραίτηση εντός των κόλπων της ΚΩΑΝ ΑΕ. Είναι άραγε απ’ την Διεύθυνση Τουρισμού;;; 

Ευχόμαστε σύντομα να διαψευστούν οι… Κασσάνδρες και η Κως τελικά να συμμετάσχει σε όλες τις Διεθνείς Εκθέσεις είτε μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε χωρίς. Είτε με την κλασσική έννοια του όρου “συμμετοχή”, είτε όχι. Επίσης ευχόμαστε να αποφευχθούν όλα όσα “ακούγονται” τελευταία για την ΚΩΑΝ ΑΕ και αντί του να σκορπίσει στους πέντε ανέμους σαν να μην υπήρξε ποτέ, να διανθιστεί κι επιτέλους ν’ αρχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα με τα οποία συστάθηκε και αρχικώς σχεδιάστηκε και αρχικώς στηρίχθηκε και από τον Έκφραση97. 

Φιλικά Πάντα. 

Παναγιώτης Ζουζούνης.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email
Print

Μία Απάντηση

  1. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Τόσα προϊόντα με διεθνή αναγνωρισιμότητα και μηδέν προώθηση. Όλα είναι αλυσίδα και με ένα κρίκο χαλαρό πάμε για φούντο. Μπράβο να πούμε στις Κυκλάδες που ότι έχουν το στηρίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΙΔΗΣΕΙΣ